Body Zones deltog i dansk PTSD Pilotprojekt v. Danmarks Veteraner og HBM

3. – 10. november løb det danske PTSD Pilotprojekt af stablen. Pilotprojektet foregik på Perry Park Ranch, Colorado – USA. En ide der blev født for 2 år siden, som pludselig blev muligt grundet en anonym donation.

De danske repræsentanter på turen for HBM – Horseback Miracles, var Hanne Stigaard – HBM Director of International Expansion, & Helle Birkehøj, HBM Practitioner og Body Zones Helhedsterapeut i DK.

Repræsentanterne for Danmarks Veteraner, var Oberst Niels Hartvig, Psykolog Jens Hansen og Major Jens Morten Jørgensen.

De 6 deltagende veteraner med PTSD, var alle fra ISAF 9. De skulle alle i et intensivt forløb med HBM metoden, og ville hver modtage 2 behandlinger om dagen på hest. Hør her James Ashley Robinson fortælle om sine oplevelser gennem ugen.

Her et udpluk af deltagernes citater fra ugens løb:

“Jeg er glad – jeg har ikke følt denne slags glæde i mere end 8 år”

“Jeg vågner glad og afslappet. Jeg plejede altid at sove længe og stadig følte mig udmattet”

“At sidde her på en restaurant med mange mennesker og meget støj og nyde det og have det sjovt, efter 4 intense travle lange dage – det var ikke muligt for mig før dette”

“Dette er den største high, jeg nogensinde har haft – intet drug kan måle sig med det”

“Det føltes som al min vrede bare forsvandt ned gennem min krop og endte i mine sko og forsvandt”

“Jeg plejede at have tsunamier af tanker i mit hoved, når det ramte puden om natten. Nu er alle tankerne klare og adskilte og jeg kan vælge en tanke, holde fast i den og tænke den til ende inden jeg vælger en ny”

“Jeg havde traumer der kom til overfladen i denne uge, som jeg ikke engang anede var der”

“Jeg har grædt mere i denne uge end i hele mit liv tilsammen, og det føles godt at få det ud”

“Min krop plejede at føles som en tom rustning med vrede og sorg indeni – nu kan jeg mærke mig selv og jeg føler glæde”

“Jeg vil bare blive på denne hest”

“Alle soldater / veteraner med PTSD bør gå igennem sådan et forløb her”

“Dette giver mig håb om, at jeg kan få mit liv tilbage”

“Jeg sover en dyb søvn, som jeg ikke er vant til. Selv om jeg vågnede 3 gange i nat, faldt jeg bare i dyb søvn igen, og jeg vågnede klar, glad og afslappet”

HBM sessioner & Body Zones Helhedsterapi

Body Zones udfører forløb med HBM sessioner og efterfølgende helhedsterapi i DK. Det foregår v. Snoldelev mellem Roskilde og Solrød.  I dette projekt, var Body Zones’ rolle, at lave behandling/terapi, når veteranerne havde været på hest. Der var i dette PTSD Pilotprojekt afsat 3 terapisessioner til hver veteran gennem de 5 dage, samt gruppe og individuelle snakke med psykolog Jens Hansen. Det endte dog ud i at flere veteraner havde behov for, og modtog derfor, flere sessioner.

Body Zones Helhedsterapi kigger på hele personen, hele historien. Ikke blot hvilke traumer der satte gang i lavinen af stress & PTSD symptomer, men også hvad der var med i rygsækken forinden. Nogle af veteranerne blev også behandlet for fysiske skader/smerter. HBM stressneutralisering samt de individualiserede øvelser bevirker, at personen nu både kan forholde sig til, og bearbejde, de følelser og traumer der forstyrrer den fysiske og psykiske balance. Et HBM forløb effektiviserer og optimerer altså al anden efterfølgende terapi, som tidligere ikke har vist sig at have den ønskede virkning.

Du kan læse en artikel om vores PTSD Pilotprojekt i Danmarks Veteraners medlemsblad Baretten

Pin It on Pinterest